Over Maaike Frankena

Even voorstellen

Hallo, ik ben Maaike Frankena, hier het een en ander over mijzelf. Ik heb 15 jaar als kinder- tiener- en jongerenwerker gewerkt in Zutphen, Ede en Den Haag. In die tijd ben ik heel veel verschillende kinderen en jongeren tegengekomen.

Eén ding was altijd hetzelfde; jongeren lopen er tegenaan dat zij hun omgeving niet snappen of de omgeving hen niet …., een kwestie van perspectief dus!

Maaike Frankena

Van kleins af aan heb ik me afgevraagd hoe grote mensen het één zeggen en het ander doen. Ik heb mij verbaasd over de rare dingen die mijn vrienden nodig vonden te doen of mij oplegden te doen. Ik was nog het meest verbaasd als ik het dan deed. Meestal gevolgd door twijfel en verwarring.

Oftewel, groter worden is een raar iets. En niet altijd even makkelijk of leuk.
Hoe groter ik werd, hoe meer ik merkte dat de dingen die ik vroeger van mijzelf wegstopte eigenlijk precies die dingen waren die ik weer terug wilde.

“Dat moet anders kunnen”, dacht ik.

Toen ik zelf ouder werd ben ik mij gaan verdiepen in hoe je fijner groot kunt worden.
Eerst via mijn werk en later, naast mijn werk door opleidingen. Uiteindelijk ben ik helemaal met mijn werk als jongeren-, tiener- en kinderwerker gestopt. Ik kon daarin niet kwijt wat ik kinderen, tieners en jongeren mee wil geven: Als jij weet wie je bent, dan weet je ook wat je kan.
Ontdekken wat je kan is vaak een hele onderneming, al helemaal in deze wereld waarin je vaak te horen krijgt wat je niet kan. Ontdekken wat je kan gaat ook over wat je nog meer kan dan een diploma halen.
Wat vind je leuk, waar word je blij van, waar ben je goed in, wat wil je? Deze vragen motiveren mij om kinderen, tieners en jongeren te blijven werken. Ik wil kinderen inspireren het beste uit zichzelf te halen.

Mijn opleidingen

  • Sociale academie Hogeschool Arnhem en Nijmegen: Welzijnskunde welzijnsmanagement,
    afgestudeerd 1994
  • Docent kinderyoga, diploma 2008
  • Kindermassage en coaching, diploma 2010
  • Holistische Massagetherapie, afgestudeerd 2012