Kindercoaching en kindermassage

                                                                              interviewMassageMagazinemei2013 over massage en slapeloosheid

Hoe werkt kindercoaching en kindermassage?

Kindercoaching, het eerste gedeelte van een afspraak.

In mijn werk als tiener- en jongerenwerkster heb ik geleerd dat kinderen, tieners en jongeren vast kunnen lopen op veranderingen en eisen die aan ze gesteld worden.
Dat vastlopen heeft  verschillende uitingsvormen van héél stil tot héél boos worden en alles daar tussenin. Tijdens de kindercoaching praat en luister je mee naar je kind.

Van tevoren hebben wij al (telefonisch) contact gehad. Ik heb dan een beeld gekregen van de ontwikkeling van je kind en hoe jij de situatie nu ervaart.
Bij mij in de praktijk is het aan je kind. Hoe kijkt hij of zij er tegenaan? Wat vind je kind een probleem… en wat niet. Daar kunnen verhelderende en verrassende inzichten uit komen.

Na dit gedeelte gaan we door naar het tweede gedeelte van de sessie; de massage.

Na de kindercoaching: de kindermassage

Onrustige, gevoelige, te volle, te stille, teruggetrokken en niet goed in hun vel zittende kinderen kunnen veel baat hebben bij een massage die op hun afgestemd is. Maar ook kinderen, tieners of jongeren die moeite hebben met bijvoorbeeld groter worden en alle uitdagingen die daar weer bij om de hoek komen kijken hebben baat bij massage.

Meer nog als volwassenen hebben kinderen hulp nodig bij de verdeling van hun energie.  Kindermassage helpt je kind om de energie weer in balans te brengen, overtollige indrukken te verwerken en energie af te voeren en te laten stromen.
Ik masseer het hoofd, de buik en de voeten van je kind. Hierbij heeft je kind een makkelijk zittende broek en t-shirt aan. De massages zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
Oudere kinderen geef ik regelmatig volwassen massages, aangepast aan de leeftijd.

kindercoaching en kindermassage in actie

Wat doe jij?

Tijdens de massage zit  je in de ruimte, maar wel uit het zicht van je kind. Ik sluit je niet buiten maar je kind mag even zijn of haar aandacht op zichzelf richten.

Ik gebruik aromatherapie van Volatile, afgestemd op kinderen. Als je wilt kun je de aromatherapie voor een aromabrander of als wrijfolie kopen. Het in gang gezette proces van de massage zet zich dan thuis voort. Terwijl ik je kind masseer kan jij informatie lezen over aromatherapie en de werking van de olie waarmee ik je kind behandel.

Na elke sessie hebben wij telefonisch contact over hoe het gaat en wat de langere termijn effecten zijn. Je bepaalt zelf of en hoe vaak je terugkomt. Mijn behandelingen zijn erop gericht jullie zo snel mogelijk zelf weer op weg te helpen.

Meer leren over kindermassage?

In juni start de cursus kindermassage.
Leer hoe je zelf je kind het beste kunt masseren. Meer informatie vind je hier .